Over SMC

Over SMC

Security Monitoring Centre (SMC) is een wereldwijd opererende alarmcentraledienst die behoort tot UTC Fire & Security. De Nederlandse tak van SMC heeft twee geschakelde alarmcentrales in Tiel en in Eindhoven. Deze centrales zijn al jaren actief met het beveiligen van onder andere bedrijven, woonhuizen, instellingen en overheidsgebouwen en VIP’s door heel Nederland. De dienstverlening van de SMC alarmcentrales richt zich op het afhandelen van inbraakalarmen, brandmeldingen en camerabewaking tot het aansturen van klimaatinstallaties. Daarnaast kan SMC ook de opvolging van uw alarm verzorgen. Onder de naam National Response staat een landelijk netwerk van beveiligingsprofessionals dag en nacht klaar om bij een alarm in actie te komen.

Een groot deel van het groeiend aantal alarminstallaties in Nederland is aangesloten op de centrales van Security Monitoring Centre. Daarmee is SMC marktleider in Nederland.
De alarmcentrales in Tiel en Eindhoven zijn uitgerust met de modernste apparatuur. Deze geavanceerde systemen zijn dubbel uitgevoerd: het tweede apparaat fungeert als back-up. Voor uw veiligheid. De systemen voldoen aan de strenge eisen van het Ministerie van Justitie, het Nationaal Centrum voor Preventie, VEBON (beveiligingsbranche) en de politie.

Onze werkwijze is ISO 9001:2008 gecertificeerd. Dit betekent dat SMC de processen en prestaties voortdurend bewaakt en verbetert.