Brand

Brand kan in korte tijd enorme schade aanrichten. Het is dus zaak om een brand zo snel mogelijk te signaleren. Nog beter is het om een brand te voorkomen. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, is het verstandig stil te staan bij de oorzaken van brand.

Oorzaken

  1. Teveel apparaten op tafelcontactdozen
  2. Apparaten in stand-by stand trekken stof aan
  3. Stof in het filter van de wasdroger is zeer brandbaar
  4. Apparatuur schoon en stofvrij houden
  5. In slaap vallen met brandende sigaret
  6. Niet goed gedoofde sigaretten of vergeten kaarsen
  7. Hallogeenverlichting geplaatst dichtbij gordijnen of meubels

Brand voorkomen

Ondanks dat u alles doet om brand te voorkomen, kan het gebeuren dat er onverhoopt brand uitbreekt. Om de schade zo klein mogelijk te houden en uw veiligheid te vergroten kunt u een aantal dingen doen. Laat regelmatig onderhoud doen aan uw brandmeldsysteem of alarminstallatie zodat een brand snel wordt gedetecteerd. Heeft u blusmiddelen in huis, lees de gebruiksaanwijzing dan regelmatig door zodat u weet hoe u het apparaat moet bedienen. En maak een plan hoe u het pand kunt verlaten in geval van brand en bovenal: oefen dit!

RAC naar PAC

Veel organisaties die eerder rechtstreeks met hun brandmeldinstallatie stonden doorgeschakeld naar de Regionale Alarmcentrale (RAC) van de brandweer, hoeven dit niet meer. Deze organisaties volstaan voortaan met een doormelding naar een particuliere alarmcentrale (PAC), het RAC naar PAC principe. Door de brandinstallatie op SMC aan te sluiten blijft de brandveiligheid van het pand nagenoeg gelijk. Wij verifiëren het brandalarm en schakelen de brandweer in als dit nodig blijkt. In specifieke gevallen bellen we de brandweer direct. Dit heeft voor u een aantal voordelen. Zo staat de brandweer niet meer voor niets voor uw deur. Is er wel iets aan de hand komen zij gewoon ter plaatse. Daarnaast is een aansluiting bij SMC stukken voordeliger dan de aansluiting op de RAC.

Ja, ik ontvang graag meer informatie over RAC naar PAC.