Inbraak
Een inbraak heeft grote impact op de slachtoffers. Naast de materiële schade zorgt een inbraak vaak voor een enorm onveilig gevoel bij de betrokkenen. Het is dus zaak een inbraak te voorkomen.
Loos alarm
99% van alle inbraakalarmen is loos. De oorzaak van deze loze meldingen is heel divers. Vaak ligt de oorzaak in menselijke factoren. Een op een verkeerde plaats opgehangen gordijn of promotiemateriaal, stof of spinnenwebben voor een sensor of huisdieren in een ruimte waar zij niet horen. Maar ook storingen en weersomstandigheden zorgen voor veel onterechte alarmeringen. Het is verstandig om regelmatig te controleren of uw sensoren vrij van stof zijn en of er geen obstakels voor staan. Dit voorkomt u veel ongemak.
Verificatie
Als uw inbraakalarm afgaat, mogen wij niet direct de politie bellen. De politie neemt pas actie als een inbraakalarm geverifieerd is en er dus een redelijk vermoeden is dat er onregelmatigheden gaande zijn. Verificatie kan op een aantal manieren. Een goede manier is het gebruik van camera’s. Zo zien wij snel of er iets gaande is en bovendien voorkomt u ongenode gasten te treffen. Een andere manier is als wij alarm van meerdere gebieden in het pand ontvangen. De laatste manier is fysieke verificatie, oftewel, de sleutelhouder constateert een daadwerkelijk inbraak.
Live View
Live View is een samenwerkingsverband tussen particuliere alarmcentrales en de politie. Live View maakt het mogelijk dat politie rechtstreeks met de particuliere alarmcentrale mee kan kijken met camerabeelden tijdens een incident, zoals een inbraak of overval. Zo kan de politie snel gerichte actie nemen.