Live View

Live View is een samenwerkingsverband tussen particuliere alarmcentrales en de politie. Live View maakt het mogelijk dat politie rechtstreeks met de particuliere alarmcentrale mee kan kijken met camerabeelden tijdens een incident, zoals een inbraak of overval.

Hoe werkt Live View?

Iedereen die een camerasysteem heeft wat is aangesloten bij SMC kan deelnemen aan Live View. In geval van een alarm bekijkt centralist de beelden om de situatie ter plaatse te beoordelen. Als de centralist daadwerkelijke calamiteiten constateert, zet hij de beelden rechtstreeks door naar de politiemeldkamer. Hierdoor kijkt de politie real time mee met de beelden en kan zo snel anticiperen op bijzonderheden als signalementen van daders, vluchtroutes, wapengebruik, enzovoort.

Voordelen Live View

Doordat politie en andere hulpdiensten zicht krijgen op de situatie, kunnen zij gerichtere actie nemen. Dit vergroot de pakkans van de daders aanzienlijk. Het gebruik van Live View werpt daarmee een extra barrière op voor daders, aangezien zij weten dat er een snelle politieactie volgt. Bovendien zijn er geen extra kosten aan deze dienstverlening verbonden.

Live View info

Ja, ik ontvang graag meer informatie over Live View.